Rekrytera IT Säljare

IT Säljare

Som säljare är du ofta en del av ett arbetslag, där alla tillsammans har ett gemensamt ansvar för arbetsuppgifterna. En person är ofta ansvarig för en produkt och ser till att allt som gäller till exempel mjukvara och/eller hårdvara.

En IT säljare två viktiga egenskaper för att bli en riktigt bra säljare är – servicekänsla och att kunna ge kunderna ett bra bemötande. Används egenskaperna rätt får kunden oftast en positiv upplevelse av företaget. Det stärker företagets varumärke och konkurrenskraft vilket ökar chanserna att kunderna återkommer.

Utbildning

Ingen speciell utbildning krävs för att arbeta inom försäljning. Vanligtvis får du utbildning under anställning. Ibland så vill företaget som rekryterar att du ska ha erfarenhet av försäljning. Ibland vill de att man ska ha arbetat med IT relaterade frågor innan.

Arbetsgivaren ställer ibland krav för att du har gymnasiekompetens och då rekommenderas Handels- och administrationsprogrammet, inriktningen Handel och service. IHM erbjuder även utbildningar inom ex. Key Account Manager.

För vissa jobb krävs B-körkort för att få anställning. Bra kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift behövs och kunskaper i flera språk är mycket meriterande.

Personliga egenskaper

En IT säljares två viktiga egenskaper för att bli en riktigt bra Account Manager, Business Developer, KAM (kärt barn har många namn) är – servicekänsla och att kunna ge kunderna ett bra bemötande.

Yrkesfilm

Vill du bli en framgångsrik..

Visste du att…?

… i Sverige arbetar ca 100 000 personer inom säljyrket.

Länktips

Leave a Comment