Vad ska du söka efter i en försäljningsrekryteringsintervju

Att intervjua säljare är ett utmärkt tillfälle att se hur bra de är att sälja. Om de inte kan sälja sina egna förmågor till dig, är det osannolikt att de kommer att kunna sälja dina varor eller tjänster säkert till dina kunder.

När du överväger de personliga egenskaper som gör en bra säljare, bör du leta efter:

motståndskraft – någon som studsar tillbaka från avslag
brådskande – en konkurrenskraftig karaktär som vill gå vidare med saker
övertygelse – någon som vill föra människor till deras synvinkel
självsäkerhet – en person som gör sin poäng bestämt men utan aggression
sällskaplighet – någon som är vänlig och binder bra med andra
entusiasm – någon som verkligen vill sälja dina produkter
självmotivation – någon med initiativ, drivkraft och ambition att hitta och stänga erbjudanden för dig

Fråga om kandidatens tidigare prestationer. Hur mycket försäljning har de gjort för en tidigare arbetsgivare? Tog de sina budgetar? Hur många möten gjorde dem? Hur hjälpte de till att utveckla verksamheten? Hur riktade de sig mot potentiella kunder och vann förtroende från dem? För att skydda dig mot överdrift, fråga vem du kan kontakta för att bekräfta deras påståenden.

Bilden som dina kandidater förmedlar är mycket viktig. Fråga dig själv om du – och dina kunder – skulle vara bekväm med den här personen som ditt företags offentliga ansikte. Är de lämpligt klädda? Lyssnar de bra och talar artikulerat? Ställer de intelligenta frågor om ditt företag? Se till att du är medveten om lagen om diskriminering.

Kom ihåg att olika försäljningstekniker kan vara lämpliga i olika företag. Du måste anställa en person med de specifika säljfärdigheter du behöver. Till exempel kan en snabbförsäljningsteknik vara idealisk för kallvolymer med hög volym men inte om du säljer en komplex och värdefull produkt eller tjänst som kräver betydande kontohantering.

Om Benea – säljrekrytering
Benea har mer än 10 års erfarenhet av att intervjua säljer genom att headhunta och rekrytera inom
 försäljning och marknad i Stockholm så har vi lärt oss att identifiera vad som utmärker de bästa individerna med rätt motivation, erfarenhet och personlighet som kommer prestera på topp för våra samarbetspartners.

Leave a Comment