10 tips för att rekrytera säljare

10 tips för att rekrytera säljare

 

# 1 – Var äkta!
Enligt min mening är detta den viktigaste kvalitetsklienter och kandidater som letar efter. Så försök inte vara något annat än dig själv. I början kanske du som en person som är ansvarig för rekryteringen vill vara “experten” men det skulle vara dumt. Till exempel kommer personer som har varit i din sektor eller varit i en tidigare säljjobb-roll direkt genom din falska persona och du kommer att förlora trovärdighet nästan omedelbart.

 

# 2 – Läs allt

Ett citat som verkligen är vettigt, “gräva din brunn innan du är törstig.”

Planering gör det enklare att rekrytera säljare. Som rekryterare, se till att du läser din

kandidatens CV
branschtidskrifter
kundens webbplatser
branschspecifika bloggar och artiklar.

Utveckla en verklig törst efter kunskap. Var nyfiken. Sök på Google.

Ta dig tid att förstå vem dina främsta konkurrenter är och ta reda på vad som fungerar för dem.

Lägg i timmarna, gör din forskning, uppenbarligen utanför kärnans arbetstid, på kvällar, medan du pendlar, i lunchtimmar på helgerna, som nämnts ovan, kan det vara skillnaden mellan att ditt företag misslyckas eller lyckas.

# 3 – Nätverka

Nu känner du din marknad, de färdigheter som krävs för rekrytering, spelarna och de involverade klienterna, tiden har kommit till “Get Connected”.

Hur kan du engagera dig med andra människor och öka medvetenheten? Till exempel;

Nå ut och träffa människor ansikte mot ansikte.
Använd appar på sociala medier, följ inflytelserika personer och tweet om på lämpligt sätt.
Prata om frågor, utmaningar och projekt.

Fäll inte i fällan att bara tweeta säljjobb! Jobbannonser! och fler jobb!

Det är inte äkta och gissa vad, ingen lyssnar. När ditt nätverk växer börjar du ansluta till andra likadana experter och engagera dig mer naturligt.

Varför är detta viktigt? Tja, ett bra supportnätverk eller community kommer sannolikt att ha liknande problem, de kan sedan ge dig bästa råd som möjligt från deras erfarenheter för att säkerställa att du övervinner dina utmaningar för att rekrytera toppsäljare.

Använd LinkedIn för att få kontakt med äkta säljare.

Dessutom kan du publicera ett jobb direkt på LinkedIn till säljare i ditt område. Återigen, vara uppriktig, äkta.

Hela tiden din rekryteringskunskap växer, din förståelse ökar och din resurskompetens utvecklas.

Vill du rekrytera rätt säljare för rätt roll? Vår populära 1-dagers rekrytering av kompetensutbildning är lämplig för chefer, hr-professionella eller säljare.

# 4 – Dela

Efter ett tag kommer du att kunna dela din nyförvärvade visdom.

Du kan börja med att dela intressanta och relevanta artiklar du hittar, relevant sektorjobb och projektinformation, teknik och trenduppdateringar.

Kom ihåg att använda Twitter och LinkedIn för att tweeta och dela intressanta och roliga saker.

# 5 – Engagera och vara öppen

Goda nyheter! Nu börjar människor engagera dig. Var öppen för dem oavsett hur bisarra några av deras tillvägagångssätt kan vara.

Respektera en säljares åsikter. Lyssna på dem och försöka förstå var de kommer ifrån.

Tack folk som delar dina saker på LinkedIn och Twitter. Engagera din publik på sociala medier och anslut dem. Om de är belägna nära ditt företag kan du kanske träffa dem för kaffe, Skype dem, ring dem, e-post dem och twitta dem.

Att bygga äkta lokala relationer är nyckeln för långsiktig försäljningssucces.

När du gör detta kommer ditt nätverk och ditt rykte att börja spridas och du börjar få remisser. Du har nu börjat bli sett på som en person att gå till, någon av påverkan.

# 6 – Alltid lärande

Det viktigaste när det kommer till att rekrytera säljare är att inte sluta. Fortsätt lära, ansluta och dela bara nu blir det svårare. Du måste se till att dessa aktiviteter inte distraherar dig från dina kärnrekryteringsaktiviteter men nu kommer du att se att de börjar förbättra och stödja den.

Du kommer att notera att ditt kundmöte, intervjutekniker och konversationer är mer meningsfulla.

Kommunicerar du med människor ansikte mot ansikte? Tänk om du kunde läsa människors kommunikationsstil på tre till fem sekunder efter att ha träffat dem? Till exempel är det människor som demonstrerar;

introvert beteende
extroverted beteende
dominerande beteende
passivt beteende

Vår populära 1-dagskurs för kommunikationsfärdigheter hjälper dig att kommunicera med människor av alla slag, samtidigt som du minskar konflikten och ökar verklig rapport.

# 7 – Var beständig

När vi listar våra 10 tips för rekrytera säljare är denna teknik alltid den första som går. Det är viktigt att hålla sig ihållande för att lyckas med något långsiktigt, det kommer inte att vara lätt men kom ihåg … förbli ihållande och vara konsekvent i din rekrytering.

# 8 – Anpassa

Kom ihåg att det inte alltid är den smartaste personen eller verksamheten som lyckas, det är den som är villig att anpassa sig till marknaden och agera innan andra gör det.

# 9 – Var passionerad

Jag sa i början, var äkta och att äktheten borde komma från en äkta passion för den bransch du arbetar i.

Om du tappar din passion är det dags att gå vidare till andra projekt.

Det är din passion för effektiv rekrytering är smittsam, din passion kommer att driva dina säljare att lyckas eftersom de nu vet hur mycket det betyder för dig och ditt företag.

# 10 – Var ödmjuk

Slutligen, när du ökar din medvetenhet, rykte och efterföljande, kom ihåg att alltid förbli ödmjuk. Förlora aldrig den öppenheten och villigheten att få kontakt med människor med alla bakgrunder, du vet aldrig vad du kommer att lära dig.

Beteende avlar beteende, vilket innebär att om du är arrogant i din interaktion, sannolikt kommer de personer du anställer att visa samma beteende tillbaka och mer.

Tänk på detta när du rekryterar säljare dina ideala kandidater. Lycka till!