Fem fantastiska tips om säljrekrytering

Fem fantastiska tips om säljrekrytering

Att anställa en dynamisk, entusiastisk och framför allt ett effektivt säljteam är avgörande säljteam diskuterar säljtipsför alla företag som vill öka sina vinster och driva sina produkter och tjänster ut mot en bredare publik. Men säljrekrytering är inte alltid så enkelt – det tar tid, ansträngning och expertis om du vill hitta de bästa säljarna i närheten.

Du måste veta var du hittar dem, hur du lockar dem till ditt företag och hur du ser till att de är rätt personer för jobbet. Enkelt uttryckt är det inte bara de människor du hoppas rekrytera som måste vara bra på försäljning – du som rekryterare måste vara lika skicklig.

Varför rekryteraren måste vara fd. säljare

Att rekrytera säljtalang är en mycket svår egenskap att bemästra. Det kräver samma uppsättning färdigheter om säljare som arbetar i andra branscher. Förmågan att upptäcka möjligheter och identifiera de kandidater som kommer att prestera bra och sedan påverka, övertyga och locka dem att acceptera din tillgängliga roll och gå med i ditt säljteam.

Precis som alla säljare måste därför en säljare alltid vara redo att proaktivt söka kandidater att intervjua och förhoppningsvis anställa. Att hålla kontakten med relevanta onlineplattformar och sociala mediesajter, särskilt LinkedIn, är avgörande för att hjälpa dig se var säljare för närvarande arbetar, hur de presterar och om de visar tecken på att de vill gå vidare.

Fem tips

För att hjälpa säljrekryterare och företag som letar efter sin nästa säljtalent, här är de fem bästa säljrekryteringstipsen som är utformade för att erbjuda en rad effektiva rekryteringsförsäljningsstrategier och sunda råd för att anställa det perfekta säljteamet.

Planera framåt

Som med alla aspekter av verksamheten får du bättre resultat från dina säljrekryteringsaktiviteter om du planerar framöver. Ta dig tid att utarbeta en ordentligt detaljerad, väl genomtänkt arbetsbeskrivning och team det med en detaljerad person specifikation.

Tänk verkligen på vad det är som din försäljningsfunktion behöver. Vad kommer personen eller personerna som du anställer faktiskt att göra i sin nya roll? Vilka långsiktiga planer har du eller rekryteringsföretaget och hur kommer det att påverka den framgångsrika kandidatens jobb?

Personlighet är viktigsäljteamsutbildning för att rekrytera säljkandidater

Efter att ha tagit upp din personlighetsprofil, använd den, men bli inte förknippad med en boxnings-övning. Leta efter människor som kan uppfylla kriterierna på alla sätt, men också gräva lite djupare.

Kan kandidaten visa hur de har övervunnit några svagheter eller byggt upp särskilda styrkor över tid? Hur fyndiga är de? Är de mer än bara en lista över positiva attribut – kan du gå vidare med dem som person och kommer de att kunna skapa meningsfulla kontakter med potential

kunder? Viktigast av allt, kan de tänka på fötterna? Detta kanske inte alltid är helt uppenbart från deras skrivna CV eller ansökningsformulär.

Rollspel

Det är här rollspelet kommer till sin egen. Det ger dig en chans att bevittna kandidaten i aktion och visa upp deras försäljningsförmåga och förmåga att övertyga. Att be någon visa hur de skulle sälja en produkt eller tjänst, som om du var en av deras kunder kommer att avslöja djupet i deras fantasi, förtroendekommunikationsförmåga och resursförmåga innan du ens ger ett formellt erbjudande att rekrytera dem.

Det erbjuder också ett bra sätt att mäta energinivåer, beslutsamhet och förmåga att läsa situationen och anpassa försäljningstekniker efter hur konversationen utvecklas. Detta kan göras via ett telefon- eller videokonferenssamtal, under en ansikte-till-ansikte-intervju – eller båda!

Krossa siffrorna

När du har hittat en pool med kandidater som har imponerat dig med deras försäljningstekniker och vars personliga profiler du geler med, är det dags att gå djupare in i siffrorna. Kan deras meritlista säkerhetskopiera vad de påstår sig kunna göra, dag in, dag ut, snarare än bara som en engångsuppgift i en intervju?

Be om att se försäljningsregister, referenser, uppgifter om prestationsöversikt och alla andra relevanta pappersarbete, till exempel utmärkelser, bevis på bonusar och positiv återkoppling från kunderna. Ställ frågor som rör tidigare resultat och ta reda på vad de har uppnått inte bara under positiva tider, men hur de har vänt negativa erfarenheter och säkerställt försäljningen mot oddsen.

Sälj dig själv

Kom ihåg slutligen att rekrytera säljtalanger är en tvåvägsprocess. De måste imponera på dig, säkert, men du måste imponera på dem också. Toppsäljare undersöker sannolikt flera möjligheter och du måste se till att ditt erbjudande sticker ut.

Ta reda på vad de vill ha från sin potentiella nya position och vad deras egna långsiktiga ambitioner är. Kan du erbjuda dem utbildning för att hjälpa till att utveckla sin karriär och finslipa sina befintliga färdigheter? Är de intresserade av andra förmåner, till exempel försäljningsbonusar, sjukvård, företagsbil? Håll ett öppet sinne och vara öppen för frågor också. Du kanske måste visa upp dina egna försäljningstekniker för att övertyga dem att acceptera!

Rekrytera säljrepresentanter

Så när du funderar på att rekrytera säljrepresentanter ska du alltid ha dessa fem tips i åtanke. Håll utkik efter potentiella kandidater med rätt inställning och kompetens för försäljning. De kan mycket väl befinna sig i en annan arbetslinje eller inte aktivt söka efter en säljroll, men det finns ingen skada att komma till människor som du tror skulle vara ett bra komplement till ditt säljteam . Leta efter gillade människor som är glada att resa, träffa och engagera sig i nya människor och ha en passion för vad de gör.

Vill du veta mer om våra rekryteringstjänster?

Om du letar efter ett rekryteringskonsultföretag som kan arbeta tillsammans med dig under denna process för att hjälpa dig identifiera, intervjua och anställa de bästa kandidaterna för dina tillgängliga försäljningsroller, vänligen kontakta Benea Säljrekrytering idag. Vi skulle vara glada att träffas för att diskutera dina nuvarande krav på försäljningsrekrytering och se hur vi kan hjälpa dig.