Sälja B2B produkter och tjänster

Om du är intresserad av att sälja B2B produkt eller tjänst så tips på hur man snabbt och lätt får något sålt till bästa pris vara behjälpliga. Av denna anledning har Benea sammanställt en lista med 10 steg som ska hjälpa dig genom säljprocessen. Listan kan även fungera som en checklista som hjälper dig att undvika att begå några misstag när du säljer!

Steg 1: Informera dig själv om hur marknaden för B2B ser ut och fungerar

Det första steget, innan du säljer, är att ta reda på hur marknaden för B2B och vad som finns till försäljning i dagsläget. Leta på internet efter andra som säljer liknande för att få en uppfattning om prisbilden. Detta ger dig även en god inblick i vilken konkurrens som finns på marknaden inför det att du själv vill sälja.

Steg 2: Välj ett konkurrenskraftigt pris

Att prissätta din produkt eller tjänst är ett av de viktigaste stegen när du säljer. Om du sätter ett för högt pris är risken att ingen är intresserad av att köpa och sätter du ett för lågt pris går du miste om en del av vinsten. Genom att se över vilka priser liknande B2B produkter eller tjänster har på marknaden säljs för kan du göra en avvägning och hitta ett rimligt pris som passar.

Steg 3: Första intryck

Första intrycket hos en potentiell köpare kommer att göra stor skillnad. Av denna anledning rekommenderar vi dig att säkerställa att du ger ett så bra första intryck som möjligt. Att lägga lite extra tid på att se över att säljpresentation, rättstavning, marknadsmaterial

Steg 4: Var du ska annonsera

Genom att annonsera kan du nå ut till fler potentiella köpare, vilket hjälper dig. Det mest effektiva sättet att nå ut till folk är över internet där du kan använda dig av olika hemsidor för exempelvis linkedin eller liknande

Steg 5: Hur man skapar en annons som säljer

Det viktigaste att inkludera i din annons är: något som skapar värde för din kund.

behöver du rekrytera säljare? Www.Benea.se